Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Opintomaksut

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen sekä ateriat opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajantilat ovat opiskelijoiden käytettävissä, mm. kuntoiluhuone, biljardi, sauna ja uima-allas.

Psykologian linjan opintomaksu on 525 €/kk kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneita on saatavissa rajallinen määrä ja niistä peritään lisämaksu. Kaikki huonehinnat ja kustannukset voit katsoa täältä.

Kurssimaksun voi suorittaa kerralla tai yhdeksässä erässä syys-toukokuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella ja asumislisällä.

Opintotuki on n. 280 €/kk ja asumislisä 88 €/kk, jolloin maksettavaa jää n. 160 €/kk. Omat tuet on aina selvitettävä Kelalta.

Ennen opiskelujen alkamista perimme elokuun alussa 100 € maksun, joka kattaa asumisen ja ruokailut elokuulta. Maksun maksamalla vahvistat myös opiskelupaikkasi. Maksua ei palauteta eikä hyvitetä.

Lisäksi Tampereen avoin yliopisto veloittaa opiskelijoilta 15 €/opintopiste.

Opintotuki

Opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei myöskään vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 18 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 279,38 euroa/kk. Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. 

Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen. 

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. ikä, asumismuoto (itsenäisesti/vanhempien luona), siviilisääty ja mahdollisten lasten lukumäärä. Tietyissä tilanteissa myös vanhempien tulot voivat vaikuttaa opintorahan määrään. Omat etuustiedot pitää aina tarkistaa Kelasta (www.kela.fi/opintotuki).