Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

OPINTOMAKSUT JA ASUMINEN

Pääsääntöisesti opiskelijat majoittuvat kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneita on saatavilla rajallinen määrä ja huoneista peritään lisämaksu (hinnat alla). Vapaita huonepaikkoja voi tiedustella Päivölän opiston toimistosta.

Asuntolan huoneet ovat käytössä opistolla asuville arkisin maanantaista perjantain lounasaikaan (klo 12.00) asti. Voit jäädä opistolle myös viikonloppuisin (lauantai-sunnuntai), mikäli opistolla on tilaa ja huoneita ei ole poikkeustapauksissa varattu ulkopuolisille majoittujille.

Opiskelijoille kuuluu ateriat opiskelupäivinä maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen. Viikonloppuisin on mahdollista ruokailla opiskelijahinnoilla, mikäli keittiö on avoinna. Viikonlopun ruokailut kuuluvat opiskelijalle vain, jos on opetussuunnitelmaan kuuluvaa opetusta. Arkipäivien ruokailuajat: aamiainen klo 8.00, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.00, päivällinen klo 17.00. Iltapalaa otetaan mukaan päivälliseltä.

Asuminen Päivölän opistolla kattaa sähkön ja veden sekä maksuttoman internetyhteyden. Opiston vapaa-ajan tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, kuntoiluhuone, sauna ja uima-allas).

Opintomaksut

Opintomaksut suoritetaan yhdeksässä maksuerässä syys-toukokuun aikana. Ennen opintojen aloittamista perimme elokuun alussa 100 € ilmoittautumismaksun. Ilmoittautumismaksun maksamalla vahvistaa opiskelupaikkansa.

2 hh, 525 €/kk, sis. opetuksen, asumisen, ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).

1 hh 725 €/kk, sis. opetuksen, asumisen, ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).

Ei majoitusta 425 €/kk, sis. opetuksen, ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).

Muut maksut

Opintomaksujen lisäksi opiskelijat maksavat mahdolliset ylioppilastutkinnon, aikuislukion, avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston rekisteröintimaksut. Kuvataide- ja arkkitehtuurilinjalla on myös materiaalimaksuja.

Opintoseteli

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opintoseteliä. Opintoseteliavustus on tarkoitettu aikuisopiskelusta perittävien maksujen korvaamiseen tai alentamiseen vapaan sivistystyön vapaatavoitteisessa koulutuksessa. Perusteet ovat tänä vuonna: *Työttömät, jotka ovat kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkäksi ajaksi lomautetut henkilöt. *Henkilöt, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta ja jotka eivät kuulu oppivelvollisuuden piiriin. *Henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia. Lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. *Eläkettä saavat henkilöt, jotka eivät ole ansiotyössä.

Lisäksi otetaan huomioon opintoseteliavustuksen erityinen tarve, jos edellä esitettyihin ryhmiin kuuluu lisäksi opiskelijoita, joiden saamen-, romani- ja viittomakielisiä opintoja edistetään tai maahanmuuttotaustaisia opiskelijoita, joiden luku- ja kirjoitustaidon kehittymistä edistetään ja heidän kotoutumisaikansa on jo ylittynyt.

Opintoseteliä varten voi tehdä vapaamuotoisen hakemuksen Päivölän toimiston sähköpostiosoitteeseen.

Opintoseteli myönnetään vain yli kahdeksan viikkoa kestäviin opintoihin.

Matematiikkalinja

Matematiikkalinjan opinnot alkavat neljän lähiviikon kesälukukaudella ja jatkuvat normaaleina syys- ja kevätlukukauden opintoina.

Kesälukukauden opintomaksu on 200 € / viikko Syyslukukauden opintomaksu on 290 € / kk Kevätlukukauden opintomaksu on 295 € / kk

Matematiikkalinjalla on myös käytössä sisarusalennus, eli mikäli linjalla on kaksi samanikäistä alle 18-vuotiasta sisarusta, maksavat he yhteensä 450 €/kk.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.