Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

PÄIVÖLÄN OPINTOLINJAT

Toisen asteen opintojen jälkeen

Jos ovet eivät auenneetkaan haluttuun opiskelupaikkaan, tai haluat vielä miettiä opiskeluvalintojasi, niin silloin kannattaa tulla Päivölän opistoon viettämään välivuosi.

Päivölän opisto on profiloitunut tiede- ja taideaineisiin ja toimii yhteistyössä Suomen eri yliopistojen kanssa. Opintolinjojamme ovat oikeustiede, luonnontiede, psykologia, kasvatustiede, kuvataide ja arkkitehtuuri. Laadukas opetuksemme täyttää korkeakoulutason vaatimukset ja ensimmäisen vuoden aikana monilla linjoilla opiskellaan iso osa ensimmäisen vuoden yliopisto- tai ammattikorkeakouluopinnoista.

Päivölän opiston koulutuslinjoilta ponnistetaan yleisimmin yliopisto- tai AMK opintoihin. Tavoitteellinen opiskelu lukuvuoden kestävällä linjalla antaa hyvät valmiudet valintakokeisiin ja jatko-opintoihin. Opettajien ja opiskelukavereiden tuki auttaa myös paljon. Opistossa vietetty vuosi lyhentää usein myös opiskeluaikaa yliopistossa opintosuoritusten hyväksi luettavuuden ansiosta. Opiskelu ei myöskään kuluta opintotukikuukausia tai vaikuta asemaan ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin haettaessa.

Peruskoulun jälkeen

Päivölän maineikas matematiikkalinja on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille nuorille. Matematiikkalinjalla opiskellaan laajat matematiikan opinnot, runsaasti tietotekniikkaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä halutessaan yliopistokursseja.

Pääosa opiskelijoista suorittaa matikkalinjan opinnot ja kirjoittaa ylioppilaaksi kahdessa vuodessa, minkä mahdollistaa mm. opistolla asuminen. Lukio-opinnot suoritetaan yhteistyössä Valkeakosken Tietotien lukion kanssa.

Matematiikkalinja on alusta asti mitoitettu valmistamaan yliopistollisiin jatko-opintoihin ja työelämän tarpeisiin. Oppimisesta tulee silloin sekä haastavaa että hauskaa! Matematiikkalinjalta lähdetään yleensä jatkamaan yliopisto-opintoihin tai teknillisiin oppilaitoksiin. Linja antaa loistavat valmiudet melkeinpä mihin tahansa opiskeluun.