Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Opintomaksut

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen sekä ateriat opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Yhden hengen huoneita on saatavissa rajallinen määrä ja niistä peritään lisämaksu. Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajantilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. kuntosali, sauna ja uima-allas). Kaikki huonehinnat ja kustannukset voit katsoa täältä.

Oikeustieteen linjan opintomaksu on 525 €/kk kahden hengen huoneessa. Kurssimaksun voi suorittaa kerralla tai yhdeksässä erässä syys-toukokuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella ja asumislisällä.

Ennen opiskelujen alkamista perimme elokuun alussa 100 € maksun, joka kattaa asumisen ja ruokailut elokuulta. Maksun maksamalla vahvistaa myös opiskelupaikkansa. Maksua ei palauteta eikä hyvitetä.

Opintotuki on n. 270 €/kk ja asumislisä 88 €/kk, jolloin maksettavaa jää n. 170 €/kk. Omat tuet on aina selvitettävä Kelalta.

Turun avoin yliopisto veloittaa opiskelijoilta 15 €/opintopiste. Maksamalla kurssimaksut, saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön ja opintosi kirjataan Turun yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.

Opintotuki

Opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei myöskään vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 18 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 268,23 euroa/kk. Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. 

Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen. 

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään. Tarkistathan siis omat oikeutesi etuuksiin Kelasta.

Lisätiedot ja myöntämisehdot www.kela.fi/opintotuki.