Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Opetus Päivölän opistossa

Päivölän opiston lääke- ja teknistieteellisellä luonnontiedelinjalla voit opiskella  elokuussa alkavat koko lukuvuoden pituiset (9 kk) opinnot tai tammikuussa alkavat (4,5 kk) opinnot. Opetus on kokopäiväistä.

Tavoitteena on osaaminen jolla pääset alan jatko-opintoihin! Opinnoissa painotamme matematiikkaan vähintään sen verran, että fysiikassa ja kemiassa ei tule haasteita. Fysiikkaa niin, että valintakokeet ja jatko-opinnot sujuvat. Kemiaa, biologiaa ja tietotekniikkaa yksilöllisesti jatko-opintosuunnitelmien edellyttämä määrä, tai vaihtoehtoisesti lisämatematiikkaa tai fysiikkaa.

Biologiaa ja tilastotiedettä Luonnontieteen linjalla sinulla on mahdollisuus muiden opintojen lisäksi suorittaa myös Itä-Suomen avoimen yliopiston biologian opintoja: Ympäristötieteen ja biologian perusopinnot (30 op) tai ihmisen biologian (25 op) opinnot. Opinnot suoritetaan verkko-opintoina Päivölästä käsin Itä-Suomen yliopiston opettajien johdolla. Omat opettajamme Päivölässä ovat tukenasi molempiin oppiaineisiin, jotta näistä opinnoista selviytyminen olisi vaivattomampaa. Opinnot voi hyväksilukea myöhemmin Itä-Suomen yliopistossa.

Lisäksi voit opiskella tilastotieteen opintoja 5-25 op.

Luonnontiedelinja (9 kk)

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat 13.8.2024 ja päättyvät 30.5.2025. Ilmoittautuminen on avoinna!

Lukuvuoden mittaisissa opinnoissa hankitaan vahva pohja, lisätään varmuutta sekä syvennetään osaamista. Opinnoissa kerrataan ja opiskellaan lähiopetuksessa syventävästi lukion matematiikan ja fysiikan sisältöjä. Biologiankin voi valita opinto-ohjelmaan. Perusteiden hyvä hallinta tukee myös opintojen edistymistä vaativammalle tasolle. Voit myös korottaa ylioppilaskokeiden arvosanoja, tai täydentää tutkintoa. Jos haluat suorittaa ammattitutkinnon päälle myös ylioppilastutkinnon, kysy lisää linjajohtajalta tai toimistolta!

Luonnontiedelinja (4,5 kk)

Opintojen kesto tammi-toukokuu 2025

Tammikuussa alkavissa, kevään mittaisissa opinnoissa laitetaan rakenteet kuntoon, keskitytään perustaitoihin sekä valmistaudutaan yliopiston valintakokeisiin. Opinnot ovat sisällöltään vastaavat kuin pidemmät opinnot, mutta laajuus on puolet siitä. Vahvistetaan ja kehitetään perustaitoja, jotta opiskelija osaisi soveltaa niitä monipuolisesti valintakokeissa.

Reilun neljän kuukauden intensiivinen ja yksilöllinen lähiopetus kehittää osaamistasi ja valmiuksiasi merkittävästi. Erinomainen vaihtoehto perinteisen valmennuskurssin sijaan!

Miksi Luonnontiedelinjalle Päivölään?

  • Opintosuunnitelmat laaditaan yksilöllisesti oman lähtö- ja tavoitetason mukaisesti
  • Opiskelu samanhenkisessä seurassa vie opiskeluasi eteenpäin. Saat opiskelukavereiden ja opettajien tuen.
  • Opiskelu ei kuluta opintotukikuukausia, eikä vaikuta ensikertalaiskiintiöön jatko-opintoihin haettaessa
  • Kelan opintotukietuuksien alaista opiskelua
  • Päivölä on tunnettu korkeatasoisesta opetuksesta erityisesti matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa
  • Lue täältä opiskelijatarinoita

 

Lisätietoa DIA-hakukohteiden todistusvalinnasta