Tarinoista kuviksi

24.–26.11.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Arkkityypit esille tarinan ja maalauksen keinoin. Kohderyhmänä taiteen harrastajat ja ammattilaiset, jotka ovat kiinnostuneita oman luovuutensa avaamisesta psykologisesta näkökulmasta taiteeseen. Työskentely aloitetaan annetun tarinan pohjalta, jota pohditaan kuvallisen työskentelyn ja tekstianalyysin keinoin. Kurssi sopii esimerkiksi kuvataiteen ja esittävän taiteen tekijöille, opiskelijoille ja harrastajille.

Opettajat

Opettaijna kurssilla toimivat jungilaisen analyyttisen psykologian asiantuntija Tuula Grandell sekä kuvataiteilija Satu Kiuru, joka tekee väitöstutkimusta tiedostamattoman ja taiteen yhteydestä. Satu toimii myös Päivölän kuvataidelinjan linjanjohtajana.

Aikataulu

Ilmoittaudu kuvataideluokkaan kurssin opettajalle. Kurssi alkaa perjantaina klo 17.30 ja päättyy sunnuntaina n. klo 14.15 päiväkahviin. Ennen kurssin alkua on mahdollista syödä päivällistä opiston ruokalassa klo 17.

PERJANTAI klo 16.00 Kokoontuminen kuvataidetilassa, näyttelyyn tutustuminen klo 17.00 Päivällinen klo 17.30 Tuula alustaa kurssin esitelmällä arkkityypeistä - Kuinka unet, sadut, myytit, fantasiat ja taide kohtaavat. - Arkkityyppisestä tasoista - Arkkityypit ihmiskunnan yhteisenä aarrearkkuna klo 18.00 Piirustustehtävä. Tutustutaan lyijykynätekniikkaan piirtämällä valokuvasta oma versio. Palautekeskustelu klo 19.00 Maalaustehtävän aloitus vesiliukoisin värein klo 20.00 Opetus päättyy, mutta tilassa voi työskennellä omatoimisesti klo 22.00 saakka.

LAUANTAI klo 9.30 Vesiliukoisten värien, kuten akvarelli, peiteväri ja akryylivärien käyttö – lyhyt kertaus teoriasta klo 10-11.30 Työskentelyä klo 11.30 Lounas klo 12.30 Teosten tarkastelua ja palautekeskustelu klo 13.30 Tuula kertoo, kuinka arkkityypit näkyvät arjessa, kuvataiteessa, mediassa ja elokuvissa. Käytännön näkökulmia jungilaiseen käsitemaailmaan. Viritys seuraavan maalaustehtävään. klo 14.30 Kahvi klo 15.00 Sukellus satujen, myyttien ja tarinoiden maailmaan. klo 17.00 Iltatehtävän anto: Uni piirrä tai maalaa (itsellesi mieluisalla, mutta nopealla tekniikalla) yöllä näkemästäsi unesta jokin kohta tai hahmo heti herättyäsi. Käytä max 20 min. aikaa. Jos et nähnyt unta, palaa satuhahmojen maailmaan.

SUNNUNTAI klo 9.30 Keskusteluhetki unien, tarinoiden ja satuhahmojen piirroksista ja maalauksista. klo 10.30 Kuvasta tekstiksi, tekstistä kuvaksi; Tuula virittää seuraavan tehtävän: ”arkkityyppinen pari”. Tehtävän perustana voi olla joko omavalitsemasi teksti tai halutessasi saat ohjaajilta tekstin. Maalausteknisenä harjoituksena akvarellivärien käyttö, vastaväriharmonia. klo 11.30 Lounas klo 12.30 Tuulan alustus: Myyttinen luonto ja muinaistaide . Satu: Maalausharjoituksena pohtia myyttistä luontoa vastavärien ja värien murtamisen kautta klo 14.30 Kurssi päättyy, lähtökahvit

Kurssiin liittyy ennakkotehtävä: Valitse valokuva äidistä tai isästä tai lähimmästä huolenpitäjästä (itselle tärkeästä henkilöstä) ja ota se kurssille mukaasi, käytämme kuvaa lyijykynätekniikan piirustusharjoituksissa mallina.

Hinta

Kurssin hinta on 230 €, materiaalikustannukset sisältyvät hintaan. Halutessaan voi työskennellä omilla, itselleen läheisillä väreillä. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalien lisäksi majoittumisen 2 hengen huoneissa sekä ateriat kurssipäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala). Mahdollisuus majoittua myös yhden hengen huoneessa lisämaksusta.

Tarvikelista

Kurssin hintaan kuuluvat harrastajatason materiaalit, mutta jos haluat käyttää tasokkaampia omia välineitä ja materiaaleja, varustaudu omin paperein (300g akvarellilehtiö hyvä), vesivärisiveltimin (iso ja pieni koko, pehmeä karva), muovisin suljettavin vesikipoin, akvarellivärein, rätein ja sienin. Suihkepullo on myös loistava apuväline. Taustaksi ota mukaan maalarinteippiä, paksu pahvi tai levy oman kokoisiin papereihin. Ota mukaan luonnostelu- ja piirustusvälineet: lyijykyniä 3B-6B, pyyhekumi, teroitin. Jos sinulla on akvarellikyniä, niin ota ne myös mukaan. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa maalausvaate, esiliina tmv.

Lisätiedot

Sisältö: Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru: satu.kiuru(at)paivola.fi, puh.040 589 2627 Majoitus yms. käytännön asiat: Päivölän toimisto, toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

24.–26.11.2023

Lisätiedot