Taidealojen ja arkkitehtuurin tehokurssi

12.–14.5.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Haluatko arkkitehdiksi vai pyritkö visuaalisille aloille?

Tule vahvistamaan osaamistasi ja hankkimaan hyvät valmiudet pääsykokeisiin Päivölän opiston tehokurssilla! Kurssi koostuu erilaisista harjoitustehtävistä, joiden avulla harjoitellaan kolmiulotteisuuden tavoittamista kuvaan perspektiivipiirtämisen ja mittasuhteiden avulla. Kurssilla kerrataan eri piirustus- ja maalausvälineiden käyttöä sekä käydään läpi kolmiulotteisen rakentelun eri niksejä. Kurssilla harjoitellaan pääsykoetehtävien kaltaisia harjoituksia jotka auttavat muotoilun, taidekasvatuksen, arkkitehtuurin, graafisen- ja sisustussuunnittelun pääsykokeiden visuaalisiin tehtäviin valmistautumisessa, sekä kehittämään paineensietokykyä koetilanteessa. Arkkitehtuuriin pyrkiville lisäksi erilaisia kolmiulotteisia tehtäviä iltatehtäviksi. Lisäksi treenataan pääsykokeiden muita haasteita varten eli työskentelyn alkuun pääsemistä ja ajan hallintaa.

Opiskelija saa yksilöllistä ohjausta hioakseen kuvan rakentamista paremmaksi. Kurssin aikana opiskelija oppii ymmärtämään valon, muodon ja tilallisuuden perusteita, sekä yhdistämään niitä moniulotteisella tavalla. Kurssilla keskustellaan sisäänpääsytehtävien perusteista ja niiden toteuttamisesta. Halutessaan opiskelija saa arkkitehtipääsykokeiden arvioinnin 1-5.

Tarvikeluettelo

Varaa mukaasi A3-kokoisia piirustus- ja akvarellipapereita, piirustusvälineet (eri vahvuisia lyijykyniä, pyyhekumi, teroitin, erilaisia viivoittimia), ohuita ja paksuja mustia ja/tai harmaita huopakyniä, maalausvälineet (siveltimet, vesikuppi), vesiliukoiset värit (esim. akvarelli tai akryyli), puuvärikynät ja/tai akvarellipuuvärit, yleissakset ja teräväkärkiset sakset, läpinäkyvää teippiä ja maalarinteippiä sekä nopeasti kuivuvaa yleisliimaa. Halutessasi voit ottaa mukaan myös piirustus-/maalausalustan (n. A2-kokoinen). Harjoituksissa käytettävät muut materiaalit kuuluvat kurssihintaan, mutta ota mukaan omat piirustus- (lyijykynät, ja värikynät) ja maalausvälineet (siveltimet ja värit), joita käyttäisit myös pääsykokeissa. Näin omat piirustusvälineesi tulevat tutuiksi ja voimme yhdessä katsoa onko jotain, mitä tarvitsisit lisää tai mikä auttaisi saamaan parhaan lopputuloksen myös pääsykokeissa.

Aikataulu

Ilmoittaudu ennen kurssin alkamista opiston toimistolla. Ennen kurssin alkua on mahdollisuus syödä lounasta opistolla. Kurssi alkaa perjantaina klo 16.00 ja kurssi päättyy sunnuntaina n. klo 14.30.

Pe: ohjattu opetus klo 16.00–20.00, jonka jälkeen itsenäisesti suoritettavat iltatehtävät, joista annetaan arviointi seuraavana päivänä La: ohjattu opetus klo 09.30–17.00 jonka jälkeen itsenäisesti suoritettavat iltatehtävät, joista annetaan arviointi seuraavana päivänä Su: ohjattu opetus klo 09.30–14.30

Hinta

Kurssin hinta on 230 €. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalien lisäksi majoittumisen 2 hh sekä ateriat kurssipäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala). HUOM! Kurssille otetaan rajoitettu määrä opiskelijoita, jotta kaikki saavat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta töistään.

Lisätiedot

Kurssisisällöt: Kuvataiteen linjanjohtaja Satu Kiuru, satu.kiuru(at)aalto.fi, puh. 040 589 2627 Majoitus yms: Päivölän opiston toimisto, toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

12.–14.5.2023

Lisätiedot