Serigrafia

28.–30.4.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Tervetuloa tutustumaan serigrafian maailmaan! Serigrafia eli silkkipaino on moderni grafiikan tekniikka, jolla saa tehtyä taidegrafiikkaa valokuvasta tai piirtämällä ja maalaamalla. Serigrafiateoksiin voi jatkaa muilla grafiikan tekniikoilla uusia kerroksia. Teoksia voi myös käyttää maalauksen osana. Tällä myös silkkipainoksi kutsutulla menetelmällä on mahdollista painaa itse suunniteltuja kuvia tekstiileille, niin käyttö- kuin taidetarkoitukseen.

Kurssi on intensiivinen, kolmen päivän aikana käydään läpi kuvan suunnittelu käsin ja tietokoneella, filmien valmistus sekä serigrafian tekniset vaiheet. Kuvat painetaan tekstiiliväreillä kankaalle. Serigrafian omaksuminen vaatii kahden - neljän viikon opiskelun, mutta kolmen päivän aikana saamme vahvan käsityksen tekniikasta ja on mahdollista saada aikaan kokeellisen materian lisäksi myös teos tai käyttötekstiili.

Tarvikeluettelo

Varaa mukaan lyijykynät, yksiväristä lakanakangasta, voi olla käytettyäkin tai muuta kangasta esim. vaate, johon haluaa painaa kuva. Varustaudu työvaatteilla ja suoja- ja kumihansikkailla. Muut tarvikkeet koululta, tarvikemaksu 60 €.

Aikataulu

Ilmoittaudu kuvataideluokkaan kurssin opettajalle. Kurssi alkaa perjantaina klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina n. klo 14.15 päiväkahviin. Perjantai: klo 16.00 - 20.00, päivällinen klo 17.00 (josta mukaan iltapalaa) Lauantai: klo 9.15 - 17.00, aamiainen klo 8-9, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.15, päivällinen klo 17 (josta mukaan iltapalaa) Sunnuntai: klo 9.15 - 14.30, aamiainen klo 8-9, lounas klo 11.30 ja päiväkahvi klo 14.30

Opettaja

Tellervo Viitaniemi, kuvataiteilija, taiteen maisteri. Hän on serigrafian asiantuntija ja hän on käyttänyt serigrafiaa omassa taiteellisessa työskentelyssään sekä myös osana teoksia.

Hinta

Lyhytkurssin hinta on 230 € + materiaalimaksu 60 €, joka sisältää omaksi saatavan seulan. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalien lisäksi majoittumisen 2 hengen huoneissa sekä ateriat kurssipäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala). Mahdollisuus majoittua myös yhden hengen huoneessa lisämaksusta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan alla olevan lomakkeen kautta viimeistään 16.4.2023 20.59 mennessä.

Hakemus voidaan luoda vain selaimen puolella, joten varmistathan, että selaimessasi on JavaScript käytössä.