Taidegrafiikan kurssi I (1op)

26.–28.1.2024Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Taidegrafiikan kurssi I yhteistyössä Kuvataideakatemian kanssa. Grafiikan kurssilla opiskellaan ja kerrataan syväpainomenetelmistä mm. viivasyövytys ja pehmeäpohja. Opettajana KUVAn Laura Vainikka.

Kurssin aikana perehdytään kuparisyövytyksen perusteisiin. Kurssi tuo tutuksi käytettävien materiaalien ja työvälineiden ominaisuudet, ja antaa valmiudet työprosessin perusteiden haltuunottoon.

Kurssin aikana oppilas oppii kuparilaatan käsittelyn ja valmistelun syövytysprosessia varten kolmen erityyppisen pohjusteen avulla sekä rautakloridiliuoksen käytön syövytyksessä. Kurssin aikana opitaan myös syövytetyn kuparilaatan vedostuksen perusteet. Kurssilla tehdään laatat kova- ja/tai pehmeäpohjalla, sekä akvatintapohjusteella. Kova- ja pehmeäpohjana käytetään Charbonnellin liuotinohenteisia pohjusteita ja akvatintassa työskennellään kynäruiskun ja akryylipohjaisen pohjusteen parissa. Näin ollen kahden erilaisen pohjustetyypin ominaisuudet ja erot tulevat tutuiksi kurssin aikana.

Kurssilla opitaan esimerkkien ja demonstraatioiden avulla sekä ennen kaikkea itse tekemällä. Kurssiin osallistuminen edellyttää aktiivista läsnäoloa ja työskentelyä.

Huom! Kurssilla käytetään jonkin verran liuottimia. Liuottimien käyttö pyritään kuitenkin minimoimaan mahdollisimman vähäiseksi.

Kurssilla opiskelija oppii menetelmän, materiaalien ja työvälineiden itsenäisen ja turvallisen hallinnan. Opintojakson jälkeen opiskelija pystyy jatkamaan työskentelyä itsenäisesti menetelmän parissa työpajan jälkeen.

Kurssi on 1 yliopisto-opintopisteen mittainen. Kurssin suoritettuasi voit pyytää oppilaitokseltasi hyväksiluentaa.

Opettajana toimii Kuvataideakatemian Laura Vainikka.

Aikataulu

Kurssi sisältää ennakkotehtävän.

Kurssi alkaa perjantaina kello 15, ja loppuu sunnuntaina kello 14.15.

Pe: klo 15-20, päivällinen klo 17 (josta mahdollisuus ottaa iltapalaa) La: klo 9.15-17, aamiainen klo 8-9, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.30, päivällinen klo 17.00 Su: klo 9.15-14.15, aamiainen klo 8, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.15 (kurssi päättyy)

Hinta

Kurssin hinta on 230 €. Lisäksi on 20€ materiaalimaksu, joka pitää sisällään liuottimet, syövytysaineet, pohjustusaineet, värit, tarlatanit jne. ja kaksi kuparilaattaa (joista toinen pieni testilaatta) sekä kaksi koevedospaperia. Mikäli haluat tehdä useampia töitä, varaa mukaan myös omia kuparilaattoja ja syväpainopaperia.

Hinta sisältää opetuksen ja materiaalien lisäksi majoittumisen 2 hengen huoneissa sekä ateriat kurssipäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta veloitamme lisämaksua 20 €/yö. Yhden hengen huoneita rajallinen määrä.

HUOM! Muistathan mahdollisuuden vähentää kurssin hinta verotuksessa ammattitaitoa ylläpitävänä koulutuksena.

Lisätiedot

Sisältö: Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru: satu.kiuru(at)paivola.fi, puh.040 589 2627

Majoitus yms. käytännön asiat: Päivölän toimisto, toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

26.–28.1.2024

Lisätiedot