Ratsastus- ja taideleiri

5.–9.6.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Rennossa hengessä piirtämistä, maalaamista, valokuvaamista ja ratsastamista yhdistävä leiri sopii hyvin sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille. Toinen toistaan kannustavassa hengessä toteutettava leiri toimii myös kaveri, äiti-tytär tai isä-poika leirinä, jossa yhdessä leirille tulevat ratsastajat tai taiteenharrastajat voivat olla huoletta eri ikäisiä tai eritasoisia. Kurssin toivottava alaikäraja 14-vuotta (tai hyvät perustelut), koska leiriläisten pitää kyetä toimimaan talliympäristössä myös itsenäisesti. Kurssille mahtuu 14 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ratsastavia mahtuu mukaan enintään 10 ja ei-ratsastavia loput neljä. Kurssi on myös mainio tilaisuus aloittaa maalaus- tai ratsastusharrastus uudestaan!

Kurssi järjestetään yhdessä Ilolan maatilamatkailun ja SS-tallin kanssa. Ratsastustunnit järjestetään Ilolassa, jossa on hyvin koulutetut hevoset ja asiantunteva ratsastuksenopetus. Ilolassa on hyvät tilat ratsastukseen isolla ulkokentällä ja maneesissa sateen sattuessa. Ratsastajat jaetaan kahteen ryhmään: alkeisryhmä (ei koskaan, tai vähän ratsastaneet) ja jatkokurssi (ratsastajat, jotka hallitsevat jo käynti-, ravi-, ja laukka-askellajit).

Teoriatunnit ja hevosmiestaito -tunnit pidetään Päivölästä pyöräilymatkan päässä SS-tallilla. Käymme läpi hevosen käsittelyä, terveyttä ja varusteita. SS-talleilla pidetään myös osa taidetunneista. Jos olet pidempään harrastanut ratsastusta, on sinulla mahdollisuus erillisellä maksulla päästä yksityistunnille (45e/60 min) SS-tallin omistajan ja ratsastuksen opettajan Susanna Sillantaka-Vauton yksityistunnille (ilmoita tästä toiveesta etukäteen ilmoittautuessasi).

Piirtäminen, maalaaminen ja valokuvaaminen tapahtuvat sekä talleilla että taidetilassa Päivölässä. Taideopetus tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista ja omiin tavoitteisiin tähdäten. Koska ryhmäkoko on pieni, opettaja pystyy ohjaamaan jokaista erikseen. Kurssin päätaideopettajana toimii kuvataiteilija, TaM Satu Kiuru, jonka teoksia on ollut esillä mm. Helsingin Taidemuseon ”Hevosvoimaa” näyttelyssä. Lisäksi kurssilla on muita aineopettajia. Ohessa tarvikelista, jonka lisäksi voit ottaa mukaan haluamiasi taidetarvikkeita.

Ruokailu ja majoitus Päivölän opistolla.

Leirin hinta

Ratsastaville 585 €, sis. ruokailut ja majoituksen, opetuksen sekä kurssille kuuluvat ratsastustunnit. Toki, jos et halua tai uskalla ratsastaa se ei ole pakollista. Ei ratsastaville 480 €, sis. ruokailut ja majoituksen sekä opetuksen

Tarvikkeet

Ratsastus: Pitkävartiset saappaat, hankaamattomat joustavat housut (ei kovin liukkaat), ratsastuskypärä (saa tallilta tarvittaessa), sadevarusteet ja vaihtovaatteet. Jos omistat ratsastushansikkaat niin hyvä, tavalliset nahkahansikkaat käyvät myös tai kämmenestä kumivahvisteiset työkäsineet.

Taidetarvikkeet: pehmeitä lyijykyniä 2B-9B 2-3 kpl, paperia, luonnoslehtiö, pyyhekumi ja teroitin, erilaisia huopakyniä liituja ja hiiliä (jos omistat), siveltimiä, vesivärit tai akryylivärit (Päivölästä voi myös lainata vesivärejä ja siveltimiä sekä akryylivärejä kokeilua varten), suljettava muovinen ISO vesipurkki, sieni/kangasriepu, esiliina, sekä maalarinteippi. Jos haluat paneutua akvarellimaalaukseen suosittelemme 300g paperia lehtiössä, jota on helppo kuljettaa mukana ja joka toimii myös piirustuspohjana tarvittaessa. Istuinalusta on hyvä ottaa mukaan. Pilkkireppu jossa mukana kokoontaittuva jakkara on näppärä kuljetusväline tarvikkeille, ja samalla istuin.

Lisätiedot

Lisätiedot sisällöistä Satu Kiuru, satu.kiuru@aalto.fi, puh. 040 589 2627 Tiedot majoituksesta Päivölän opisto: toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

5.–9.6.2023

Lisätiedot