Luonnontiedelinjan kevätpreppaus

12.4.–26.5.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Loppukevään preppaus sopii kaikille, jotka kaipaavat apua ja tukea valintakokeisiin valmistautumiseen ja joilla on lukion fysiikan, kemian, matematiikan ja biologian perusteet jo hallussa, sillä luonnontiedelinjalla on jo opiskeltu perusteet elo-maaliskuussa.

Kevään valintakoepreppaus toteutetaan osana luonnontiedelinjan opetussuunnitelmaa. Keväällä käydään läpi lukion fysiikan, matematiikan, kemian ja biologian kurssien keskeisiä sisältöjä ja tehdään haastavampia tehtäviä, erityisesti vanhoja lääketieteen alan valintakoetehtäviä ja DIA pääsykokeita opettajien johdolla.

Fysiikassa käydään läpi lukion kurssit 1-7 ja kemiassa kurssit 1-5, lisäksi pääsykoetehtäviä, vastaus- ja laskutekniikkaa, monivalintatehtäviä sekä erilaisia testejä. Matematiikassa keskitytään pääsykokeissa tarvittavien matematiikan taitojen, kuten lausekkeiden sievennys ja yhtälönratkaisu, trigonometria, logaritmi- ja eksponenttifunktiot ja vektorit sekä derivaatta ja integraali, vahvistamiseen. Matematiikkaa voidaan tarvittaessa painottaa henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan.

Biologiassa treenataan lääketieteen valintakokeen tehtäviä aikaisemmilta vuosilta ja mietitään tärppejä seuraaviin. Johdannoksi kerrataan valikoituja, toiveiden mukaisia aiheita kaikilta biologian lukiokursseilta, sitten pähkäillään tehtäviä ja katsotaan opettajan kanssa yhteisvoimin kokeiden ratkaisuja ja pisteytyksiä.

Harjoitustehtävien tekeminen on tärkeässä roolissa fysiikan, matematiikan, kemian sekä myös biologian osalta. Myös opiskelijoiden toivomuksia eri aihepiireistä voidaan ottaa mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Moodle-oppimisympäristö tukee opetusta ja Moodlesta löytyy jokaisen oppitunnin jälkeen tuntimateriaaleja, ohjeita ja tehtäviä.

Opetusta on yhteensä 25 oppituntia/viikko, jonka lisäksi on laskutunteja pienryhmässä opiskelijoiden oman valinnan mukaan. Kurssilla tehdään useita harjoituskokeita, joiden avulla valmistaudutaan pääsykokeisiin.

Aikataulu

Kurssi alkaa keskiviikkona 12.4. klo 12.20 Päivölässä ja päättyy perjantaina 26.5. Opetusta on arkisin lähiopetuksena maanantaista perjantaihin. Vappu ja helatorstai ovat vapaapäiviä. Koko kurssin kesto on n. 6 viikkoa (Lääkiksen pääsykoe ti 23.5. ja DIA-pääsykoe ti 30.5.)

Aikataulu: ma-pe Aamiainen klo 8.30-9.00 Oppitunti klo 9.05-11.15 Lounas klo 11.15-12.00 Oppitunti klo 12.20-14.30 Kahvitauko klo 14.30-15.00 Oppitunti klo 15.05-17.00 Päivällinen klo 17.00-17.30

Opettajat

Kurssi on osa luonnontieteen linjan opetussuunnitelmaa ja opettajina kurssilla toimivat Riikka-Liisa Vaara, Jarkko Kettunen ja Mikko Kolkkala.

Hinta

Kurssihinta 725 € sisältää opetuksen, ateriat ja majoituksen kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huone on mahdollinen lisämaksusta.

Lisätietoja

Sisältö: Luonnontieteen linjanjohtaja Jarkko Kettunen, sähköposti: jarkko.kettunen@paivola.fi, puh. 040 8300 651 Majoitus ja muut asiat: Päivölän opiston toimisto, sähköposti: toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan alla olevan lomakkeen kautta viimeistään 2.4.2023 20.59 mennessä.

Hakemus voidaan luoda vain selaimen puolella, joten varmistathan, että selaimessasi on JavaScript käytössä.