Kirjoittajaretriitti

26.–29.6.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Kirjoittajaretriitti on paikka, jossa voit keskittyä kirjoittamaan. Jokainen retriittipäivä alkaa yhteisellä kokoontumisella, jossa tehdään pari virittävää kirjoitusharjoitusta ja vaihdetaan ajatuksia kirjoittamisesta. Sen jälkeen sinulla on kirjoittamisaikaa iltapäivään saakka, jolloin kokoonnutaan jälleen yhteen jakamaan päivän tunnelmia ja keskustelemaan valituista teemoista. Välillä tietenkin tavataan lounaan ja päiväkahvien merkeissä.

Palautekeskusteluita ei käydä ryhmässä, ja muutoinkin saat jakaa kirjoitustyöstäsi juuri sen verran kuin tahdot. Kirjoitusajan voit käyttää haluamallasi tavalla: naputtamalla näppäimistöä vimmatusti, lukemalla kirjoja, käymällä kävelyllä, juttelemalla muiden retriittiläisten kanssa, nukkumalla päiväunet, piirtämällä käsikirjoituksesi tapahtumia... Kirjoittaa voit omassa huoneessasi, luokkatilassa tai vaikkapa pihakeinussa.

Tarjolla on myös kahdenkeskinen keskustelutuokio (45 min) kurssin opettajan kanssa. Keskustelutuokion aiheena voi olla esimerkiksi ajan löytäminen kirjoittamiselle tai käsikirjoituksen rakenteen pohtiminen – tai mikä sinua tällä hetkellä mietityttääkään. Huomaathan, että tuokioissa ei anneta tekstipalautetta.

Päivölän opiston vehreä ja kaunis ympäristö sopii erinomaisesti kirjoittajaretriittiin. Arjen häiriötekijät ovat kaukana, eikä sinun tarvitse huolehtia kuin kirjoittamisesta. Voit jatkaa kirjoittamista iltamyöhään tai keskittyä vaikka taustatyöhön.

Opettaja

FM Päivi Haanpää on tamperelainen kirjailija ja sanataideohjaaja, joka työskentelee monenlaisten ja monen ikäisten kirjoittajien kanssa ja kouluttaa sanataideohjaajia. Päivin kirjat “Sanataideohjaajan opas ”ja “Tullaan tutuiksi – 55 tapaa tutustua” keskittyvät erityisesti ryhmien opettamiseen ja ohjaamiseen. Terhi Rannelan kanssa kirjoitettu “Miksi en kirjoittaisi?” on esseistinen kokoelma, jossa pohdiskellaan niin kirjoittamista, luovuutta kuin lukemista. Sanataide on Päivin intohimo ja hänen lempiaiheensa on sen moninaisuus ja mahdollisuudet. Päivin kursseilla kirjoittamiskynnys madaltuu ja kannustava ilmapiiri vie eteenpäin. Päiviin voi tutustua hänen blogissaan https://paivihaanpaa.wordpress.com/

Kurssin aikataulu

Kurssille saapuvat ilmoittuvat toimistolle klo 11.00 alkaen, jolloin osallistujat saavat majoituksen avaimen. Itse kurssi alkaa klo 12.00 ja ennen kurssin alkua on tarjolla lounas klo 11.15-12.00. Tarkemman aikataulun saat saapuessasi Päivölään. Ennen kurssia osallistujille lähetetään infokirje.

Kurssin hinta

Kurssin hinta on 325 €. Hinta sisältää opetuksen, ruokailut ja majoituksen 2hh. Yhden hengen huoneita voi myös tiedustella toimistolta (huoneesta peritään 20 €/yö lisämaksu).

Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto: toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

26.–29.6.2023

Lisätiedot