Kansalaistiedon kurssi 2023

1.–4.8.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Päivölän opisto järjestää jälleen perinteisen, nuorille suunnatun kansalaistiedon kurssin 1.–4.8.2023. Pitkät perinteet omaavalle kurssille osallistuu joka vuosi yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita lukiolaisia ympäri suomen. Samalla osallistujat pääsevät tutustumaan myös muihin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia. Kurssi järjestetään yhdessä Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiön kanssa.

Kurssin ohjelma on monipuolinen ja ajankohtainen, ja puhujat ovat Suomen parhaita asiantuntijoita. Koko ohjelma ja kaikki luennoitsijat varmistuvat kevään aikana, mutta tällä hetkellä tulonsa ovat varmistaneet poliitikko, pääministeri ja eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, aivotutkija, professori Minna Huotilainen Helsingin yliopistolta, Datatalouden tiekartta -projektin johtava asiantuntija Tarmo Toikkanen Sitralta, kansanedustaja Aura Salla, ekonomisti Aki Kangasharju Etlalta sekä Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, valtiotieteen tohtori Markku Jokisipilä Turun yliopistolta. Viimeisimmäksi puhujaksi on saatu kansanedustaja ja kenraalimajuri evp Pekka Toveri.

Teemat ja keskusteltavat aiheet vahvistuvat myöhemmin, mutta kurssin aikana vieraillaan ainakin Visavuoren museossa jossa tutustutaan Emil Wikströmin taiteilijakotiin sekä Kari-paviljonkiin, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Lisäksi tehdään vierailu Parolan Panssariprikaatiin sekä Panssarimuseoon. Ja tietysti ohjelmaan kuuluu yhteisiä illanviettoja ja keskusteluja.

Voit tulostaa kurssiesitteen täältä.

Hinta

Kurssin hinta on 55 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa sekä kurssin aikaiset ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ja retket. Opistolla majoittuvien käytössä on mm. pesutupa, sauna- ja uima-allastilat. Kurssin hinta ilman majoitusta on 40 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi ruokailut kurssin aikana.

Mikäli sinulla on erityinen syy tai tarve majoittua yhden hengen huoneessa, mainitsethan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Yhden hengen huoneet jaetaan ensisijaisesti vain terveydellisten tai muiden erityisistä syistä tarvitsevien kesken.

Laskun saat sähköpostitse kurssin jälkeen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta 23.7.2023 mennessä. Pyydä ystävääsikin varaamaan oma paikka! Huom! Voit huoletta ilmoittautua kurssille vaikka heti, ilmoittautumisen peruminen on maksutonta aina ilmoittautumisen päättymiseen asti.

Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto: toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

1.–4.8.2023

Lisätiedot