Päivölän Jousileiri 2023

27.6.–2.7.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Tervetuloa Päivölän opiston perinteiselle Jousileirille!

Tule hakemaan soittamisen iloa Päivölän Jousileiriltä! Kaikille löytyy sopivasti haastetta ja onnistumisen iloa. Leirillä harjoitellaan yhteissoittoa orkesterissa ja jokainen osallistuja saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta ammattilaisen ohjauksessa. Soittimina leirillä ovat viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Orkesterit esiintyvät lopuksi hienossa päätöskonsertissa. Leirille voivat ilmoittautua kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta!

Leirillä on tänä vuonna uusi sellonsoiton opettaja: Samuli Peltonen joka toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa ja soolosellistinä Suomen Kansallisoopperassa.

Tänä vuonna kannattaa myös ilmoittautua ajoissa, sillä ennen 30.4. ilmoittautuvat saavat early bird -alennuksen ja tänä vuonna on mahdollisuus myös sisarusalennukseen (katso lisätiedot alempaa, kohdasta hinnat).

Ja tuttuun tapaan pidempään soittaneet ja edistyneet oppilaat voivat valita viulun mestarikurssin, opettajana Lara Lev.

Opettajat

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York).

Viulunopettaja Lara Lev opiskeli Moskovan konservatoriossa, sekä Gnessinin musiikki-instituutissa prof. Yurij Yankelevichin ja prof. Vladimir Spivakovin johdolla. Lara Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan. Hän toimii Sibelius Akatemiassa maisteri- ja tohtoritason opiskelijoiden kanssa. Lev on ollut viulunsoiton tiedekunnan jäsen seuraavissa oppilaitoksissa: Hochschule für Musik und Theater, Saksa (Hannover), City University of New York ja Graduate Center CUNY, New York. Kamarimusiikin tiedekunnan jäsenenä Juilliardissa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä. Lev antaa maisterikursseja mm. Ranskassa (Colmar), Puolassa (Lancut), Israelissa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa (mm. Juilliard School; CUNY), Alankomaissa (TIHMS), Espanjassa (Madrid) ja Escuela international de musica fundation Princesa Asturias (Oviedo). Lara Lev on ollut tuomariston jäsenenä useissa kansainvälisissä viulukilpailuissa. Levin opiskelijat ovat päässeet myös johtaviin asemiin Euroopan suurimmissa orkestereissa ja menestyneet kilpailuissa. Levin viimeisimpiin esityksiin kuuluvat resitaalit mm. Tel Avivissa, Berliniissä, Madridissa, Wienissä, Oslossa ja New Yorkissa. Nykyisin Lara Lev asuu Suomessa ja on Suomen kansalainen.

Katri Nikkanen, viulu (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto)

Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1. viulussa vuodesta 1987. Hän on toiminut sekä 3. konserttimestarina 25 vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona omissa konserteissaan sekä erilaisissa kokoonpanoissa. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin ja  kamariorkesteri TampereChamberin solistina. Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu (Länsi-Helsingin musiikkiopisto)

Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja täydentänyt opintojani Tallinnassa prof. Jüri Gerretzin johdolla. Opintojen ohessa toimin avustajana ja sijaisena eri orkestereissa pääkaupunkiseudulla. Myöhemmin kiinnostuin myös barokkiviulun soitosta ja pääsin opiskelemaan sitä Noviaan huikean Kreeta-Maria Kentalan oppiin. Barokkiviuluopinnot avasivat uuden näkökulman omaan muusiikkouteeni ja on ollut korvaamaton apu toimiessani unelma-ammatissani viulunsoiton opettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Koen päivittäin ilon ja inspiroitumisen hetkiä opettaessani lapsia ja nuoria, ja saan pohtia opettamista aina vaan uudestaan toimiessani viulupedagogiikan opettajana Kokkolan Centriassa.

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia)

Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987. Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

Samuli Peltonen, sello (Suomen Kansallisooppera, Sibelius-Akatemia)

Samuli Peltonen on opiskelut Turun taideakatemiassa vuosina 1998–2002 Timo Hanhisen oppilaana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 2002–2010 professori Arto Noraksen luokalla, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi vuonna 2011. Peltonen on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla. Tällä hetkellä Samuli toimii Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa.

Mika Nikkanen, kontrabasso (Tampereen Ammattikorkeakoulu, opiskelija)

Mika Nikkanen on Tampereen Ammattikorkeakoulusta pian valmistuva musiikkipedagogiikan opiskelija. Vuonna 2022-2023 hän opiskeli myös Alankomaissa Prince Claus Konservatoriossa lukukauden vaihto-opiskelijana. Hän on mukana Orkesteriakatemian toiminnassa ja on soittanut kisällinä Tampere Filharmoniassa 2021-2023. Hän oli myös mukana Vuoreksen Tempo-orkesterissa ohjaamassa pieniä kontrabasisteja 2021-2022. Ensimmäisen konserttinsa Nikkanen on pitänyt 2021 Aleksanterin kirkossa.

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto)

Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota. Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana erilaisissa äänitetuotannoissa.

Ohjelma

Ilmoittautuminen ja majoitusten jako on tiistaina klo 8.30 alkaen. Itse leiri alkaa klo 10 leiri-infolla. Leiriviikon aikana järjestetään erilaisia soittajaisia ja konsertteja. Uima-allas on leiriläisten käytössä sovittuina uimavuoroina. Ohjelmassa ovat myös perinteiset yhdessäolo-, sauna- ja lätynpaistoillat. Leiri loppuu sunnuntaina klo 12.30 päätöskonserttiin. Aikataulut ja ohjelma voivat muuttua, tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin.

Asuminen ja majoitus

Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa asuntoloissa, joissa suihku ja wc ovat käytävällä. Päivölän opistoon ei voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Huom! Otathan mukaasi omat petivaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina) sekä pyyheliina (mahdollisuus saunoa ja uida).

Hinnat

Jousileiri

Jousileiri 395 € (sis. yksilöopetusta 30 min/päivä/5 pv) Jousileiri 435 € (sis. yksilöopetusta 45 min/päivä/5 pv)

Opettajina Katri Nikkanen, Terhi Mali, Kimmo Kivivuori ja Samuli Peltonen.

Mestarikurssi (edistyneille ja pidempään soittaneille)

Viulun mestarikurssi 490 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/5 pv) Opettajana Lara Lev

Leirikirje ja lasku lähetetään jokaiselle ennen leirin alkua. Laskun tulee olla kokonaan maksettuna leirin alkuun mennessä. Molempien kurssien hinnat sis. päivittäisen yksilöopetuksen lisäksi orkesteri- ja yhteissoiton sekä majoittumisen (2-3 hh) sekä kaikki päivän ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala).

Leirille osallistuvan vanhemman/huoltajan hinta on 140 €. Hinta sis. majoituksen ja ruokailut.

HUOM! Pelkkään yksilöopetukseen ilmoittautuminen ei ole mahdollista (poikkeuksena mestarikurssin osallistujat).

Early bird -hinta

Mikäli ilmoittaudut ennen 30.4.2023, saat alennusta 20 € leirin hinnasta.

Sisarusalennus

Sisarukset saavat alennusta leirimaksusta: Ensimmäinen leiriläinen maksaa normaalin hinnan, tämän jälkeen ilmoittautuvat perheenjäsenet saavat 25 € alennuksen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 31.5.2023 mennessä alla olevan sähköisen lomakkeen kautta. HUOM! Täytä hakemuslomake huolellisesti, koska valittuja tuntien pituuksia ei voi enää muuttaa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Muuta

Leiri järjestetään mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Leirin sisältö ja opetus: Katri Nikkanen, leirinjohtaja: katri.viulu(at)gmail.com, puh. 040 700 9817 Majoitus, ruoat ja muut käytännön asiat: Päivölän opisto: toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

27.6.–2.7.2023

Lisätiedot