Kansalaistiedon kurssi 30.7.–2.8.

Marja Haavisto14.6.2024 12.47 Itä-Euroopan kesäaikaPäivitetty 18.6.2024 12.59 Itä-Euroopan kesäaika

Päivölän opisto järjestää jälleen perinteisen, nuorille suunnatun kansalaistiedon kurssin 30.7.–2.8.2024. Kurssi järjestetään yhdessä Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiön kanssa. Pitkät perinteet omaavalle kurssille osallistuu joka vuosi yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita lukiolaisia ympäri Suomen. Samalla osallistujat pääsevät tutustumaan myös muihin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia.

Puhujina tänä vuonna ovat mm. futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, Kriisinhallintakeskuksen tutkimus- ja kehittämisasiantuntija Johanna Hakanen, kansanedustaja YTM Sofia Vikman, ETLA:n toimitusjohtaja KTT Aki Kangasharju sekä poliittisen historian professori Markku Jokisipilä. Luentojen aiheet liittyvät tulevaisuuteen, talouteen, politiikkaan, kriisinhallintaan ja turvallisuuteen.

Kurssi alkaa tiistaina 30.7. klo 11.30 lounaalla ja päättyy perjantaina 2.8. klo 12.30. Luentojen lisäksi ohjelmassa on mm. saunailta ja retkiä.

Kurssin hinta opiskelijalle on 55 €. Ilmoittautuessa voi hakea stipendiä, joka kattaa osallistumismaksun. Stipendejä on runsaasti, mutta varaathan paikkasi hyvissä ajoin! Pyydä kaveriakin mukaan!

Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa sekä kurssin aikaiset ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ja retket. Opistolla majoittuvien käytössä on mm. sauna- ja uima-allastilat. Kurssin hinta ilman majoitusta on 40 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi ruokailut kurssin aikana.

Ilmoittaudu mukaan kurssille Päivölän verkkosivuilla 12.7.2024 mennessä: Kansalaistiedon kurssi 2024 ilmoittautuminen