Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

VALOKUVA II

Opintokokonaisuudessa syvennetään aiempaa osaamista ja se lisää valmiuksiasi valokuvauksen näyttötutkintoon erityisesti henkilökuvauksen, dokumentaarisen kuvajournalismin ja taidevalokuvan alueella. Halutessasi voit suorittaa näiden kurssien kautta Lapin ammattikorkeakoulun ja LAB-ammattikorkeakoulun kuvataiteen tutkintoon sisältyviä opintojaksoja.

Valokuva II -opintokokonaisuus järjestetään ajalla 12.1.-12.5.2024. Opetus tapahtuu pienryhmässä. Voit osallistua kurssille, vaikket olisi suorittanut Valokuva I -kurssia.

KUSTANNUKSET JA ASUMINEN

Opintojen hinta on 1470 €. Päivölän Valokuva I -opintokokonaisuuden suorittaneille hinta on 750 €. Hinta sisältää opetuksen, ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen) sekä majoituksen tarvittaessa 2 hh huoneissa.

KURSSIOHJELMA

Koska opinnot koostuvat intensiivisistä viikonloppukursseista ja itsenäisesti suoritettavista etätehtävistä, niin opintokokonaisuudet on helppo suorittaa myös opintojen tai työn ohella. Viikonlopun intensiivikurssien opetusajat ovat pääsääntöisesti perjantaisin kello 16.00-20.00, lauantaisin kello 9.15-17.00 ja sunnuntaisin 9.15-14.15.

TAMMIKUU Kurssin aloitus ja info

12.–14.1. Valokuvataiteen traditiot ja nykytaide, opettajana Timo Miettinen ja Satu Kiuru

Kurssilla tutustut valokuvauksen historiaan ja saat käsityksen valokuvauksen suhteesta muihin kuvataiteisiin, sekä liikkuvan kuvan traditioon, kokeelliseen elokuvaan ja videotaiteeseen. Tutustuminen opintoihin ja ryhmään. Oman opetussuunnitelman laadinta ja tavoitteiden asettaminen

HELMIKUU

9.–11.2. Muotokuva, henkilökuva ja studiovalaisu, opettajana Jussi Aalto

Studiovalaisu ja muotokuvakurssi. Opettajana Kekkosen muotokuvasta kuuluisaksi tullut valokuvataiteilija Jussi Aalto. Erilaiset valaisutyylit muotokuvauksessa ja valolla muotoilu. Henkilökuvauksen eri genret.

23.–25.2. Studiovalaisun fokuksessa ”glamour-kuvaus”, opettajana Jussi Aalto

Erilaiset valaisutyylit henkilökuvauksen eri genreissä, tyylisuunnat ja niiden tekniset ratkaisut. Eri tyylisuuntia ja valaisuteknisiä asioita pohditaan muun muassa valokuvataiteen historiasta tuttujen kuvaajien teoksien avulla. Eri valaisutyylit muotokuvauksessa ja valolla muotoilu opetellaan studiossa käytännön harjoituksilla.

MAALISKUU

22.–24.3. Dokumentaarinen valokuvaus, reportaasi ja valokuva tutkimusvälineenä, opettajana Vilja Tamminen

Perehdyt dokumentaarisen valokuvan perusteisiin ja opit ymmärtämään valokuvan luonteen dokumentaarisena tutkimusvälineenä. Kuvajournalismin perusteet.

HUHTIKUU

12.–14.4. Taiteellisen ilmaisun menetelmät. Jalovedostus ja analoginen valokuva

Tutustut mustavalkokuvaukseen ja perehdyt havaintopohjaiseen valon ja varjon käsittelyyn. Opit analogisen valokuvauksen perusteet fotogrammitekniikan, syanotypian ja pimiötyöskentelyn avulla. Tavoite: analogisen valokuvan erityispiirteiden hahmottaminen ja valöörien hallinta.

TOUKOKUU

10.–12.5. Opettajana Vilja Tamminen

1. Liikkuva kohde ja eläinpotretit Kurssilla pohditaan valokuvan teknisiä haasteita liikkuvan kohteen tavoittamiseksi mutta myös jatkuvasti lisääntyvää kiinnostusta eläinpotretteihin. 2. Valokuvataiteellinen produktioiden ja työportfolioiden katselmus Arvioitsijoina valokuvauksen ja taiteen ammattilaiset . Kurssin lopuksi arvioidaan opintojen ohessa itsenäisesti toteutettu projekti ja opintokursseista koottu portfolio, joka sisältää sekä kirjoitetun että kuvallisen dokumentaation, josta jokainen tekee oman paperisen ja sähköisen portfolion. Oppilas saa palautteen sekä portfoliosta että omasta projektistaan.

PS. Kuvataidelinjan ja valokuvauksen opintojen tunnelmiin pääsee kiinni hyvin seuraamalla heidän Instatiliään: https://www.instagram.com/paivolankuvataidelinja/

Löydät meidät myös Facesta: https://www.facebook.com/paivolankuvataidelinja/