Opintomaksut

 

Oikeustiedelinjan opintomaksu keväällä suoritetaan neljässä 600 € erässä tammi-huhtikuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella*) 

    *) Esimerkki opintotuesta: opintoraha n. 250 €, asumislisä n. 90 €, tukia yhteensä n. 340 €.

 

Ota myös selvää valtion takaamasta opintolainasta.

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen 2hh sekä ateriat opiskelupäivinä. Myös yhden hengen huoneita on saatavissa (Huom! rajallinen määrä!).

Katso tarkemmat lisätiedot ja vaihtoehdot opintomaksuista täältä.

 

Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajan tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, sauna ja uima-allas).

Lisäksi opiskelija maksaa Turun yliopiston avoimen yliopiston tai Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksun oikeustieteen opinnoista suoraan avoimeen yliopistoon. Maksamalla rekisteröintimaksun saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön ja opintosi kirjataan Turun yliopiston tai Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.

 

Opintotuki

Opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 18 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 250,28 euroa/kk. Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen.

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään. Tarkistathan siis omat oikeutesi etuuksiin Kelasta!

Lisätiedot ja myöntämisehdot www.kela.fi/opintotuki.