ARKKITEHTUURI


Päivölän opiston kuvataidelinjan rinnalla toimii arkkitehtuuriopintoihin valmentava kuvataidepainotteinen opintolinja, jossa kehitetään opiskelijan valmiuksia sekä kuvataiteen että matematiikan alueella. Linjalla opiskellaan 60 op laajuiset opinnot, jotka koostuvat Kuvataiteen perusopinnoista 25 op sekä arkkitehtuurin Eriytetyistä opinnoista 35 op, jotka käsittävät niin matematiikkaa kuin arkkitehtuuriin suuntautuvia opintoja.

Arkkitehtuurin valmentavat opinnot on suunnattu niille arkkitehtuuriopintoihin tai DIA-haun insinööritieteiden pääsykokeisiin hakeutuville, jotka haluavat parantaa mahdollisuuksiaan sekä hakutehtävissä että pääsykokeissa. Arkkitehdiksi pyrkiviltä vaaditaan luovaa suunnittelua, ongelmanratkaisukykyä sekä tilallista hahmotuskykyä, ja ennen kaikkea ilmaista edellä mainittuja taitoja visuaalisesti. 

Arkkitehtuurin valmentavat opinnot koostuvat yhteisistä opintokokonaisuuksista, lyhytkursseista, itsenäisesti toteutetuista kehitystehtävistä, ryhmä- ja paritehtävistä sekä henkilökohtaisesta ohjauksesta. Päivölän opiston arkkitehtuuriopinnoissa pääset hyödyntämään jo käsitteeksi muodostuneen Päivölän opiston Matematiikkalinjan korkeatasoista opetusta. Voit myös korottaa ylioppilaskokeiden arvosanoja. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jota päivitetään opintojen edetessä 

Matematiikan kokeen voi jatkossa korvata yo-arvosanalla - Jos et ole vielä lukenut arkkitehtien valintakokeisiin tulevista muutoksista, niin lisätietoja voit lukea täältä.

 

Opinnot alkavat 6.9.2021 ja päättyvät 27.5.2022

Hakulomakkeeseen pääset täältä.

Haku päättyy 1.8.2021. Hakuajan päättymisen jälkeen mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella opiston toimistolta: puh. 03 233 2200, toimisto(at)paivola.fi.


Ammattia ylläpitävä tai täydentävä koulutus

Päivölän opistolla voit myös opiskella erilaisia ammattitaitoa ylläpitäviä tai täydentäviä koulutuksia lyhytkurssien muodossa. Kelan sivuilta voi lukea lisää koulutusmenojen vähennyskelpoisuudesta luonnollisen henkilön tuloverotuksessa.

 

Lisätietoja

Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru,
satu.kiuru(at)paivola.fi.fi, puh. 040 589 2627

Matematiikan ja luonnontieteen linjanjohtaja, Jarkko Kettunen
jarkko.kettunen(at)paivola.fi, puh. 050 3057 346

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin!