Ratsastus- ja taideleiri

05.-09.06.2023

(Pidätämme oikeudet muutoksiin)

Rennossa hengessä piirtämistä, maalaamista, valokuvaamista ja ratsastamista yhdistävä leiri sopii hyvin sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille. Toinen toistaan kannustavassa hengessä toteutettava leiri toimii myös kaveri, äiti-tytär tai isä-poika leirinä, jossa yhdessä leirille tulevat ratsastajat tai taiteenharrastajat voivat olla huoletta eri ikäisiä tai eritasoisia. Kurssin toivottava alaikäraja 14-vuotta (tai hyvät perustelut), koska leiriläisten pitää kyetä toimimaan talliympäristössä myös itsenäisesti. Yläikärajaa ei ole. Kurssille mahtuu ainoastaan 14 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten ilmoittaudu nopeasti. Ratsastavia mahtuu mukaan enintään 10 (ratsastusryhmäkoon mukaan) ja ei-ratsastavia loput neljä. Kurssi on myös erinomainen tilaisuus aloittaa maalaus- tai ratsastusharrastus uudestaan!

Kurssi järjestetään yhdessä Ilolan maatilamatkailun ja SS-tallin kanssa. Ratsastustunnit järjestetään Ilolan maatilamatkailun yhteydessä, jossa on kiltit, hyvin koulutetut hevoset ja asiantunteva ratsastuksenopetus. Ilolassa on hyvät tilat ratsastukseen isolla ulkokentällä ja maneesissa sateen sattuessa. Tilalla on runsaasti myös muita eläimiä. Ratsastajat jaetaan kahteen ryhmään alkeisryhmä (ei koskaan, tai vähän ratsastaneet) ja jatkokurssi (ratsastajat, jotka hallitsevat jo käynti-, ravi-, ja laukka-askellajit). 

Teoriatunnit ja ”vanhanajan hevosmiestaito”-tunnit pidetään Päivölästä pyöräilymatkan päässä SS-tallilla. Käymme läpi hevosen käsittelyä, terveyttä ja varusteita. SS-talleilla pidetään myös osa taidetunneista. Jos olet jo pidempään harrastanut ratsastusta, on sinulla mahdollisuus erillisellä maksulla päästä yksityistunnille (45e/60 min) SS-tallin omistajan ja ratsastuksen opettaja Susanna Sillantaka-Vauton yksityistunnille (ilmoita tästä toiveesta erikseen ja etukäteen varatessasi leiriä).

Piirtäminen, maalaaminen ja valokuvaaminen tapahtuvat sekä talleilla että taidetilassa Päivölän opistossa. Taideopetus tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista ja omiin tavoitteisiin tähdäten. Koska ryhmäkoko on pieni, opettaja pystyy ohjaamaan jokaista erikseen. Kurssin päätaideopettajana toimii kuvataiteilija, taiteen maisteri Satu Kiuru, jonka teoksia on ollut esillä muun muassa Helsingin Taidemuseon ”Hevosvoimaa” näyttelyssä. Lisäksi kurssilla on muita ainekohtaisia opettajia. Ohessa löydät tarvikelistan jonka lisäksi voit ottaa mukaan haluamiasi taidetarvikkeita.

Ruokailu ja majoitus tapahtuu Päivölän opiston tiloissa. Päivölässä on myös taidetila, jossa opetus tapahtuu silloin, kun emme ole piirtämässä hevosia talleilla.

Leirin hinta 
 

  • Ratsastaville 585 €, sisältäen ruokailut ja majoituksen, opetuksen sekä kurssille kuuluvat ratsastustunnit. Ja tietysti jos et halua tai uskalla ratsastaa se ei ole pakollista.
  • Ei ratsastaville 480 €, sisältäen ruokailut ja majoituksen sekä opetuksen

 

Jos olet jo pidempään harrastaneille mahdollisuus erillisellä maksulla päästä yksityistunnille (45e/60 min) lähellä sijaitsevan SS-tallin omistajan ja ratsastuksen opettaja Susanna Sillantaka-Vauton yksityistunnille Huom: tästä täytyy ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä!

Ohjelma

Maanantai

Klo 8.00-10.00 Huoneiden vastaanotto (aamiaista tarjolla klo 9:00 saakka)
Klo 10.00 Kurssin aloitus: kerrataan sisältö, tutustutaan toisiimme ja tarkistetaan varusteet (taide ja ratsastus) sekä tutustutaan Päivölän tiloihin.
Klo 11.45 Lounas
Klo 12.30 Autoilu/pyöräretki (Päivölästä saa pyörän halutessa) SS-tallille piirtämään hevosia ja Highland Cattle -lehmiä eli ylämaan karjaa.
Klo 14.15 Kahvit 
Klo 14.45 Piirtäminen jatkuu, minkä lomassa ratsastuksen, varusteiden teoriatunti 
Klo 17.15 Päivällinen (josta voi tehdä iltapalaa mukaan)
Klo 18-20 Eläinlääkäri, kuvataiteilija Ida Kiuru opastaa anatomista piirtämistä. Ida kertoo tarvittaessa opiskeluvaihtoehtoja pohtiville taidelukio-opinnoista ja eläinlääkäriopinnoista.

Tiistai

Klo 8.00-8.45 Aamiainen
Klo 9.00 Siirtyminen tallille ja hevosen ratsastuskuntoon laittoja lyhyt teoriatuokio hevosen käsittelystä
Klo 10-10.45 Ryhmä 1. ratsastaa ja ryhmä 2. piirtää
Klo 10.45-11.30 Ryhmä 2. ratsastaa ja ryhmä 1. piirtää
Klo 11.30 Hevosten huolto 
Klo 12.00 Lähtö tallilta ja siirtyminen lounaalle
Klo 12.15 Lounas
Klo 13.15 Piirtämisvälineiden käytön demonstraatio (akvarellikynät, liidut, tussit), piirtäminen ja maalaaminen jatkuvat omissa taidetiloissa
Klo 14.30 Kahvit 
Klo 15.00 Valokuvauksesta kiinnostuneiden kanssa kameroiden tarkistus. Huom: omat kamerat ja laturit mukaan kurssille!
Piirustus- ja maalaustyöskentely jatkuu
Klo 17.15 Päivällinen (josta voi tehdä iltapalaa mukaan), jonka jälkeen voi halutessa tulla jatkamaan työskentelyä
Klo 19.00 Sauna tytöt
Klo 20.00 Sauna pojat

Keskiviikko

Klo 8.00-8.45 Aamiainen
Klo 9.00 Siirtyminen tallille ja hevosen ratsastuskuntoon laittoja lyhyt teoriatuokio hevosen käsittelystä
Klo 10-10.45 Ryhmä 1. ratsastaa ja ryhmä 2. piirtää
Klo 10.45-11.30 Ryhmä 2. ratsastaa ja ryhmä 1. piirtää
Klo 11.30 Hevosten huolto ja teoriatuokio varusteista
Klo 12.30 Mukaan otettu salaattilounas tallilla
Klo 13.00 opastus valokuvauksen perusteisiin. Valokuvauksesta kiinnostuneet ottavat omat kamerat mukaan tallille, muut voivat ottaa tallille piirustusvälineet mukaan ja piirtää tilan eri eläimiä tai jatkaa omaa projektiaan.
Klo 14.00 Kahvit, pullat ja /tai jäätelö Ilolassa
Klo 15.00 Työskentely jatkuu valitun aiheen parissa
Klo 16.30 Siirtyminen Päivölään
Klo 17.15 Päivällinen (josta voi tehdä iltapalaa mukaan), jonka jälkeen voi halutessa tulla jatkamaan työskentelyä
Klo 19.00 Sauna tytöt
Klo 20.00 Sauna pojat

Torstai

Klo 8.00-8.45 Aamiainen
Klo 9.00 Siirtyminen tallille ja hevosen ratsastuskuntoon laitto yhdessä
Klo 10-10.45 Ryhmä 1. ratsastaa ja ryhmä 2. piirtää
Klo 10.45-11.30 Ryhmä 2. ratsastaa ja ryhmä 1. piirtää
Klo 11.30 Hevosten huolto 
Klo 12.00 Lähtö tallilta ja siirtyminen lounaalle
Klo 12.15 Lounas
Klo 13.15 Akryyli ja akvarellimaalausdemonstraatiot, piirtäminen ja maalaaminen omissa taidetiloissa
14.30 Kahvit 
15.00 Työskentely jatkuu ja ”iltatehtävän” anto
17.15 Päivällinen (josta voi tehdä iltapalaa mukaan), jonka jälkeen työskentelyä annetun iltatehtävän parissa

Perjantai 

Klo 8-8.45 Aamiainen
Klo 9.00 siirtyminen SS-tallille, jossa piirretään nopeita luonnoksia hevosista ja Highland Cattle -karjasta ja varusteiden huoltoa ja käsittelyä 
Klo 12.00 Lähtö tallilta ja siirtyminen lounaalle
Klo 12.15 Lounas
Klo 13.15 Lyhyt kertaus värioppiin, piirtäminen ja maalaaminen samanaikaisesti omissa taidetiloissa
Klo 14.30 Kahvit ja teosten katselmus
Klo 16.00 Kurssi päättyy

Tarvikkeet

Ratsastus: Pitkävartiset saappaat, hankaamattomat joustavat housut (ei kovin liukkaat!), ratsastuskypärä (saa tallilta tarvittaessa), sadevarusteet ja vaihtovaatteet. Jos omistat ratsastushansikkaat niin hyvä, tavalliset nahkahansikkaat käyvät myös tai kämmenestä kumivahvisteiset työkäsineet.

Taidetarvikkeet: pehmeitä lyijykyniä 2B-9B 2-3 kpl, paperia, luonnoslehtiö, pyyhekumi ja teroitin, erilaisia huopakyniä liituja ja hiiliä (jos omistat), siveltimiä, vesivärit tai akryylivärit mitä haluaa käyttää (päivölästä voi myös lainata vesivärejä ja siveltimiä sekä akryylivärejä kokeilua varten), suljettava muovinen ISO vesipurkki, sieni/kangasriepu, esiliina, maalarinteippi paperin kiinnitystä varten. Jos haluat paneutua akvarellimaalaukseen suosittelemme 300g paperia lehtiössä, jota on helppo kuljettaa mukana ja joka toimii myös piirustuspohjana tarvittaessa. Istuinalusta on myös hyvä ottaa mukaan. Huom: pilkkireppu jossa mukana kokoontaittuva jakkara on näppärä kuljetusväline tarvikkeille, ja samalla istuin!

Tärkein mukaan otettava varuste on kuitenkin avoin ja iloinen mieli!

Lisätiedot

Lisätiedot kurssisisällöistä kurssin opettaja Satu Kiuru, satu.kiuru@aalto.fi, puh. 040 589 2627
Tiedot majoituksesta ja muista käytännöistä Päivölän opiston toimisto: toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille alla olevalla lomakkeella viimeistään perjantaina 19.5.

Intensiivikurssille ilmoittautuminen