Kuvanveisto II

02.-04.12.2022

Kuvanveiston perusteet I ja II

 

Kuvanveiston peruskurssi jakautuu kahteen osaan: kuvanveisto I ja kuvanveisto II. Kummallakin kurssilla käymme läpi kolmiulotteisen taiteen ja muotoilun perusteet, joten pääset mukaan olet sitten vanha tekijä tai aloittelija. Tutustumme konkreettisesti veistoksen työstämisen prosessin, johon kuuluvat: luonnostelu, luonnoksen siirtäminen kolmiulotteiseen muotoon, plastisen sommittelun teoria, eri työvälineiden käyttö, sekä erilaisia harjoitustöitä, veistämisen ja muotin teon konkreettiset työvaiheet niin että jokainen kurssilainen veistää oman harjoitusteoksen. Kummallekin kurssille osallistuvat tekevät useamman harjoitustyön ja kaksi valutyötä. 

Kuvanveisto I ja Kuvanveisto II -kursseille voi osallistua itsenäisesti, parhaan lopputuloksen saat kuitenkin osallistumalla molemmille kursseille. Osallistumalla molemmille kursseille saat myös alennetun hinnan ja maksat vain yhden tarvikemaksun, ks. kohta Hinta. 

Aikataulu

Pe: klo 15.00-20.00
La: klo 9.15-17.00
Su: klo 9.15-14.15

II kurssin tavoitteena on kerrata perustiedot kuvanveistosta ja kolmiulotteisesta työskentelystä, sekä syventää tietotaitoa veistoksen perinteisestä valuprosessista.

Kuvanveisto II kurssilla kerrataan kuvanveiston käsitteet ja keskitytään veistotyön prosessiin. Työvaiheina veistäminen, valumuotti ja kipsiveistos, niin että jokainen kurssilainen veistää oman harjoitusteoksen. Teoreettisessa osiossa tutustutaan eri kuvanveistäjien teoksien kautta kuvanveiston traditioon ja nykypäivään.  

Työskentelyssä keskitytään valamiseen, joten pääset oppimaan valamisprosessin kokonaisuudessaan sekä oman harjoitustyön kautta että oppien muiden työskentelyprosessista. Ne kurssilaiset jotka ottavat osaa pelkästään viikonlopun II kurssiin tekevät harjoitustyönä reliefin savesta, josta tehdään muotti ja sen jälkeen valetaan kipsiin. Lisäksi mahdollisuus tehdä pienimuotoinen veistotyö valinnaisesti suoraan kipsistä tai savesta. HUOM:I kurssilla saviveistoksen veistäneet työstävät viikonlopun II kurssin aikana veistoksestaan muotin ja valavat sen kipsiin. 

Oppilaat saavat henkilökohtaista ohjausta perustuen jokaisen omaan aikaisempaan kokemukseen ja osaamisen tasoon. Kurssille voi siis ilmoittautua mukaan vaikka olisi aiemmin tehnyt kuvanveistoa tai ei olisi aiemmin ottanut osaa kuvanveiston kursseihin. Vanhat konkarit saavat uusia ideoita omaan veistotyöhönsä. Lisäksi annetaan ennakkotehtävä sekä harjoitustehtäviä itsekseen suoritettavaksi lauantai-illan aikana.

 

Tarvikeluettelo
Varaa mukaan sotkua kestävät vaatteet, työhansikkaat, lyijykynät ja luonnosvihko (muut tarvikkeet koululta, tarvikemaksu 15 €)

 

Aikataulu
Ilmoittaudu kurssille hyvissä ajoin, osanottajien määrä on rajoitettu. Tullessasi Päivölään ilmoittaudu opiston toimistolla hyvissä ajoin ennen kurssin alkamista. Kurssi alkaa maanantaina klo 12.30 ja sitä ennen on mahdollisuus käydä lounaalla opiston ruokalassa. Kurssi päättyy torstaina klo 14 päiväkahviin.

Ruokailuajat: aamiainen klo 8.00, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.15 ja päivällinen klo 17.00.

 

Opettaja
kuvataiteilija TaM ja kuvataidelinjan johtaja Satu Kiuru 

 

Hinta
Lyhytkurssin hinta on 235 € (+tarvikemaksu 15 €, mikä maksetaan kurssimaksun yhteydessä) sisältäen ateriat sekä majoituksen kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti ja niistä peritään lisähinta (20 €/yö).  Lakanat ja pyyhkeet sisältyvät hintaan. WC:t ja suihkut ovat käytävillä. Huom. majoitus- ja kurssirakennukset eivät ole esteettömiä. Mikäli osallistut sekä Kuvanveisto I että Kuvanveisto II kursseille, saat ne yhteishintaan 395 € ja maksat vain yhden materiaalimaksun.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulumuutoksiin

 

Tervetuloa kuvanveistokurssille!

 

Ilmoittautuminen päättynyt