VK 02 Matematiikan tutustumisviikonloppu

14.-16.01.2022

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

 

Matematiikkalinjalaiset opiskelevat pääsääntöisesti kahdessa koulussa, Päivölän Matematiikkalinjalla sekä Valkeakosken Tietotien lukiossa. Kumpaankin kouluun haetaan erikseen. Matematiikkalinjalle haetaan Päivölän omassa haussa ja Tietotien lukioon haetaan normaalissa yhteishaussa.


Matematiikkalinjalle hakeminen

Matematiikkalinjalle hakeudutaan osallistumalla yhteen tutustumisviikonlopuista, jotka järjestetään viikoilla 2, 4 ja 6. Tällöin järjestetään pääsykokeet ja tutustutaan matematiikkalinjan toimintaan. Samalla pääsee kokeilemaan millaista opiskelu Päivölässä on. Pääsykokeisiin kannattaa tulla, vaikkei taidoistaan kovin varma olisikaan, kunhan kiinnostusta riittää.


Viikonlopun aikataulu ja ohjelma

Tutustumisviikonloppu alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00. Perjantai-iltoina järjestetään myös infotilaisuus vanhemmille.

Matematiikkalinjan pääsykokeen osiot ovat 1. matematiikan perustaitotesti, 2. soveltavat/vaikeammat ongelmat, 3. uusi asia ja 4. yllätys. Lisäksi on haastattelu ja kysely harrastuksista, motivaatiosta jne.

Mukaan tarvitset tavalliset matemaattiset välineet: laskin, harppi, kulmaviivain, kynät, kumit yms., viikonlopun varusteet (myös saunaa varten) ja omat lakanat.


Hakulomakkeen palautus

Matematiikkalinjan hakulomake annetaan mukaan tutustumisviikonlopussa.

Matematiikkalinjalle valitaan osaamisen ja soveltuvuuden perusteella, mutta myös todistusarvosanoja käytetään arvioinnissa. Aiemmista harrastuneisuuden osoituksista, kuten kilpailumenestyksestä, on etua. Matematiikkalinjalle otetaan vuosittain noin 20 opiskelijaa.


Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittautumiset tutustumisviikonlopulle alla olevan lomakkeen kautta. Tarkistathan, että ilmoittaudut OIKEALLE viikonlopulle.

Tutustumisviikonlopun hinta on 25 € (hinta sisältää majoittumisen 2hh ja viikonlopun ruokailut).


Lisätiedot

Matematiikan ja luonnontieteen linjanjohtaja, Jarkko Kettunen

jarkko.kettunen(at)paivola.fi, puh. 040 8300 651

tai alareunasta löytyvillä yhteystiedoilla toimistolta.

 

Ilmoittaudun:

VK 02 Matematiikkalinjan tutustumisviikonlopulle